La imatge en moviment

Les tecnologies de l’aprenentatge i la comunicació (TIC) són ja un recurs que venim utilitzant des de fa un cert temps, encara que, per manca de dotacions, estem en una etapa es podria dir que prehistòrica. Ara que tenim una certa qualitat en infraestructura (ens acaben de cablejar el centre), ens manca el maquinari adequat per treballar a les aules ordinàries. Però, tot i així, els nostres alumnes treballen un cop a la setmana a l’aula d’informàtica.

No té, però, el mateix tractament l’educació en audiovisuals (MAV) a nivell general i, en particular, a la nostra escola. És la gran oblidada! Per una banda, per manca de formació i preparació del professorat. Per l’altra, per una deficient dotació en el material necessari per al seu ús. Concretament, a l’escola disposem d’una càmera de fotos digital MAVICA (arcaica), una càmera de vídeo, un projector portàtil i un aparell reproductor de DVD. Això és tot, per a una escola amb 18 aules ordinàries i més de 450 alumnes.

Pot haver, però, un canvi en els pròxims anys. El nou currículum d’infantil i primària introdueix la competència digital juntament amb la comunicativa, l’ús dels suports i eines tecnològiques per a adquirir la competència artística i cultural i el tractament de la informació i la competència digital com a competència metodològica.

cinema.jpgVegeu, per exemple, un recull de continguts relacionats amb l’educació cinematogràfica, extrets del nou currículum, a http://phobos.xtec.cat/audiovisuals/cinema/?page_id=73.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s